Vad är direkthandel

Direkthandel är en affärsmodell där produkter säljs direkt från tillverkare eller distributör till konsument utan mellanhänder som detaljhandelsbutiker.
Kort om direkthandel

Direkthandel innebär att produkter säljs direkt från producent till konsument utan mellanhänder som grossister eller detaljister. Ursprungligen syftade det till att minska kostnader genom att kapa led, så kunder kan köpa direkt från producenten via återförsäljare. Återförsäljaren i direkthandel fungerar som marknadsförare och skapar nära kundrelationer, vilket gör det till en populär försäljningsmodell.

Direkthandelsföretag

Antalet direkthandelsföretag på den svenska marknaden varierar över tid och med olika definitioner av direkthandel. Det finns inte alltid exakta uppgifter tillgängliga, men direkthandelsmodellen har blivit allt mer populär och många företag har anpassat sig till denna försäljningsmetod för att nå konsumenter direkt. Direct Selling Sweden räknar upp ett 20 tal olika företag.

 
Direct Selling Sweden

Direct Selling Sweden är branschorganisationen för företag som arbetar med direkthandel. Läs mer om Direct Selling Sweden.

Vad arbetar jag med

Neolife erbjuder hälsoprodukter baserade på vetenskaplig forskning och naturliga ingredienser. Deras sortiment inkluderar kosttillskott, hudvård och näringsrika måltidsersättningar, utformade för att främja hälsa och välmående på lång sikt. Läs mer här...